Mesut Yar’dan KABAK YEMEĞİ Tarifi..

Gönderen Konu: Mesut Yar’dan KABAK YEMEĞİ Tarifi..  (Okunma sayısı 682 defa)

Çevrimdışı ♡♡♡okullu oluyoruz♡♡♡

  • Guzel meleklerim ve askim sana emanetiz Allahim.
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 21173
  • Beğen: +114/-0
  • Çok şükür Allah'ım.sana emanetiz.
Mesut Yar’dan KABAK YEMEĞİ Tarifi..
« : 17 Ocak 2014, 15:49:24 »
Mesut Yar’ın Kilo Veriş Öyküsü
in Başarı Hikayeleri, Beslenme Önerileri, Diyet, Diyet Ara Sıcaklar, Diyet Hakkında Herşey, Diyet Listeleri, Diyet Tarif, Diyet Tarifler, Diyet Yemek Tarifleri, Diyet Yemek Tarifleri Blogları, diyet yemekler, Diyet Yemekleri, Diyet Yemekleri Blog, Diyet Yemekleri Blogu, Diyet Yemekleri Sitesi, Diyet Yemekleri Tarifleri, Mucize Bitkiler, Mucize Sebzeler, Spor, Zayıflama Hikayeleri, Zayıflama Önerileri / by diyetyemekleri / on 02 Mayıs 2012 at 13:36 /
Çocukluğundan beri kilolarıyla başı dertte olan Mesut Yar 10 ayda nasıl 40 kilo verdi?
Biliyorsunuz ki çoğu insan obezite hastalığı ve kilolarıyla başı dertte…

Bir zayıflamanın öyküsünü sizlerle paylaşmak istiyorum… Umarım birilerine faydam dokunur…

Üstelik Bu Zayıflama Öyküsünü Mesut Yar Kitaba Dökmüş..



 

Mesut Yar çocukluğundan beri kilolarından şikayetçiydi. Bugüne kadar hep yanakları sıkılan sevimli adamdı. 10 ay önce canına tak etti, 40 kilo verdi. Şimdi bu hikayenin kitabını hazırlıyor. Ama öncesinde bize taktiklerini ve zayıflamanın hayatına kattığı yenilikleri anlattı.

TELEVİZYON   

Zayıf olsaydım anchorman olurdum                       

TELEVİZYON kariyerimde “Şişman adam sevimlidir” lafı benim için belirleyici oldu. Belki bu yüzden mizah haberleri yaptım. Eğer zayıf bir adam olsaydım şimdi anchorman olurdum ve o masadan kalkmazdım. Bir ara ana haber bültenlerini de sundum ama o zaman bile ‘Bizim evin şişman çocuğu’ hali hep devam etti. Zayıflamama izleyici tepki gösterdi. “Seni mıncırasımız geliyordu” diyorlar. Ekran size altı kilo ve altı yaş ekliyor.

KİLO

Dervişlerin çile dönemi gibiydi       

Tartıda en fazla 145 kiloyu gördüm. O dönem bilinçsizce 50 kilo verdim. Bu beni çok etkiledi. Kalp hızım çok düştü. İlaçla zayıflamak istemiyordum. Doğum günümde bir Sicilya masası kurduk. Bayağı içtik. Ertesi gün aynaya baktığımda “Bu ne?” dedim kendi kendime. Hemen doktora gittim kan değerlerim çok yüksekti. Kiloları artık sağlığım için vermem gerekiyordu. Kendimi bir ay eve kapattım, sosyal ortamlardan soyutladım. Dervişlerin çile dönemine benziyordu. Yağı, şekeri, unu, tuzu ve kademeli olarak alkolü bıraktım. Benim en büyük dertlerimden biri hızlı yemekti. Eğer hızlı yiyorsanız yemeğe yeşillikle başlamak lazım. Hızınızı alıyorsunuz.



 

İŞİN SIRRI

Antakya biberiyle 12 kilo verdim

Antakya’ya gitmiştim. Devasa bir masada oturuyorduk. Ben beyaz
peynir ve domates, karşımdakiler tıka basa yiyordu. Ve hepsi benden çok daha zayıftı. “Kilonuzu nasıl koruyorsunuz?” dedim. “Ete limon sıkıyoruz, Antakya biberi yiyoruz” dediler. Yeşil ve sulu bir biber. Acıyı çok severim ama ısırdığım anda acıdan ölüyordum. Dilin damağın resmen şişiyor. İlk üç gün büyük acılar çektim. Ama sonra alıştım, 12 kilo daha verdim. Bu biber, spor yapıyormuş gibi metabolizmayı hareketlendiriyor.

Spor

İlk insanların yak sistemi

Yak sistemi diye bir sistem denedim. 21 dakikada sekiz kere 30 saniye çok hızlı hareket etmeniz gerekiyor. Koşu bandından 5.4 hızla iki dakika yürüyorsunuz. İkinci dakikada hızı 10.8’e çıkarıp 30 saniye koşuyorsunuz. Bunu sekiz kere yapmalı. Peki niye? İlkel insanlar av olmamak için tehlike anında hemen koşmaya başlıyordu. Beyin de genetik olarak başınızın belada olduğunu sanıp yağlardan yakıyor. Bunu bisiklete de uygulamanız mümkün.

CİNSELLİK

Altta olmaktan kurtuldum

Müthiş enerjiğim. Uyku düzenim yerine oturdu. Yürümeye, merdiven çıkmaya başladım. Rahat düşünür oldum. Slow danslarda hep iyiyimdir. Bir buçuk yıldır bir ilişkim var. Kilo verince kız arkadaşımla gönlümce dans etmeye başladım. Seks hayatım da değişti. Sporun da işin içine girmesiyle performansım yükseldi. Altta yatan adam olmaktan kurtuldum. Harekete geçmeye başladım. Hepimizin porno film izlemişliği vardır. Oradaki pozisyonların yapılabildiğini gördüm. Artık sevişirken ışığı da söndürmüyorum. Yorganın altına girmiyor, gündüzleri sevişebiliyorum. Kadınlar da fiziğimi beğenmeye başladı. Laf atan bile oluyor.

ÇOCUKLUK

Devekuşu yumurtası gibiydim

Çocukken yumurta gibi ama devekuşu yumurtası gibi bir çocuktum. Hep kilolu oldum. İlk ve ortaokul yıllarımda futbol severdim ama koşamadığım için hep kaledeydim. Denize girerken hep şort giydim.  ‘Şişman ve sevimli çocuk’ durumu hayatımda da etkili oldu. Bir doktor arkadaşım bana, “Sevimli çocuk cinsiyetsizdir” dedi.

Bu senenin en reyting alan işi:  ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’
En iyisi:  ‘İzmir Çetesi’ ve ‘Behzat Ç.’
En sevdiği dizi:  Geçen sene ‘Geniş Aile’ydi bu sene ‘Behzat Ç.’
En sevdiği karakter:  ‘Behzat Ç.’ dizisindeki Harun.
En dayanamadığı karakter:  Kanal 7’deki ‘Tek Türkiye’ dizisinin Doktor Tarık’ı.
En çabuk zap yaptırtan:  ‘Arka Sıradakiler.’
Zap yaptırmayan program:  ‘İzmir Çetesi’… Reklamlarını bile izliyorum.

http://www.hurriyet.com.tr/’ den alıntıdır..

 

Samandağ biberi yedim 2 haftada 12 kilo verdim’


 

Kilo vermeye başladıktan bir süre sonra ne kadar uğraşırsam uğraşayım daha fazla zayıflayamıyordum. Tam bu sırada Samandağ biberiyle tanıştım. İlk kez yediğimde acıdan küçük çaplı bir felç geçirdiğimi düşündüm. Ama sadece 2 hafta sonra mucize sonuçla karşılaştım: 12 kilo vermiştim!

DİYETİN ÖNÜNDEKİ SETLER

* 2 hafta kadar düzenli kilo veren bünyeler bir baraja gelir ve yaptıkları şey rutin olsa da kilo vermeyi beceremezler. İşte insanı yolundan döndüren en büyük set budur. O seti aştığınızda başarıya ulaşma ihtimaliniz gerçekten yüksek. Benim deneyimimde setlerin önemi çoktu. İlk seti ısrarım ve istikrarımla yılmadan aştım. 3’üncü ayın sonunda 14 kilo vermiş ve 2’nci setimle karşılaşmıştım. Egzersiz yapıyor, yediklerime dikkat ediyordum ama bir türlü kilo veremiyordum. İşte o sırada Samandağ biberi karşıma çıktı.

HEM YİYİP HEM İNCE KALMAK MÜMKÜN

* Bir belgesel çekimi için gittiğim Antakya’da çok mükellef bir akşam yemeğine davet edildim. Masadaki meze ve kebap çeşitlerinin haddi hesabı yapılamazdı. Ben önümdeki peynir, yeşillik ve yağsız yoğurdu tüketirken, karşımda benim yarım kadar fit duran adamlar yiyeceklere resmen abanıyorlardı. Soru basitti: “Bu kadar çok yiyip ince kalmak mümkün mü?” Karşımdaki dostum gülerek yanıt verdi. “Yediklerimizden çok, yerken ne tükettiğimiz önemli”. “Ne tüketiyorsunuz peki?” diye sorduğumda, masanın kenarında duran biber tabağından bir tane aldı, ağzına götürüp kallavi bir ısırıkla yarıya indirdi. Aynı hareketi yaptım ben de. Biberi aldım, ısırdım ve… İşte o an küçük çaplı bir felç geçirdiğimi düşündüm. Benim gibi acı ve baharat düşkünü bir damağı bile hissiz bırakacak kadar acı bir biberle karşı karşıyaydım.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR

*Arkadaşım bu biberin yenilen yemeği hazmettirmesinin yanı sıra metabolizmayı hareket halinde tuttuğunu söyleyerek yararlarını da saymaya başladı. Ben de “Normal bir insan bunu yiyemez ki? Allah korusun mideyi deler, boşaltması da mümkün değil” diyerek laf yetiştirmeye çalıştım… Tam tersini iddia etti. Mide hastalıklarını giderip boşaltım sistemini çalıştırdığını, birkaç kullanımdan sonra acıdan çok lezzet verdiğini, üstelik mideyi şişirerek gereğinden fazla yemeyi de engellediğini söyledi. Gün içindeki su tüketimini de artıran bir harareti de hesaba eklersek, içinde yedek bir yağ yakıcı motorla dolaşacağının fantezisini bile yaptı… Mümkün müydü? Biraz acı çekmenin karşılığında yanıtını aldım. Evet. Samandağ biberi dünya üzerindeki en acı biber olmasa da en yararlı biber türlerinden biriydi. Zaten bilim, biberin insan metabolizmasındaki harekete geçirici etkisinin altını defalarca çizmişti. 2’nci ve zor barajımı bu biberi her öğünde düzenli olarak 3-4 adet tüketerek 2 haftada geçtim. Ve tam 12 kilo verdim. Hâlâ her gün 5 tane Samandağ biberi tüketiyorum.



 

Mesut Yar’dan KABAK YEMEĞİ Tarifi..

MALZEMELER:

-2 kabak
-1 soğan
-3 sarımsak
- Yarım kaşık Antakya biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
-Dereotu
-Göz kararı kaynar su.

HAZIRLANIŞI: Minik minik doğranan soğan ve sarımsakları biraz suyla haşlayın. Suyu süzün, salçayı ilave edip karışımı kavurun. Doğranmış kabağı ekleyip karıştırın. Üzerine su, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip pişmeye bırakın. Soğuduktan sonra dereotu ile servis edin.

LAHANA ÇORBASI

MALZEMELER:

-200 gram doğranmış lahana
-1 soğan
-Yarım kaşık Antakya biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
-Yarım limon suyu
-Göz kararı kaynar su.

HAZIRLANIŞI: Minik minik doğranan soğanı biraz suyla haşlayın. Suyu süzdükten sonra salçayı katıp kavurun. Lahanayı ekleyin ve hafifçe kavurun. Üzerine su, limon, kırmızı biber, karabiber ekleyerek pişmeye bırakın.





Evhobin Forum Sitesi

Mesut Yar’dan KABAK YEMEĞİ Tarifi..
« : 17 Ocak 2014, 15:49:24 »