osmanlı şerbeti

Gönderen Konu: osmanlı şerbeti  (Okunma sayısı 1138 defa)

Çevrimdışı karincalar3

  • Newbie
  • *
  • İleti: 2
  • Beğen: +0/-0
osmanlı şerbeti
« : 28 Haziran 2013, 09:18:51 »
Yemek pişirmek bir sanattır. Farklı malzemeleri bir araya getirerek güzel yemekler pişirmek için usta olmak gereklidir. Aslına bakılırsa herkes yemek pişirebilir. Ancak herkes lezzetli ve damakta iz bırakan yemekler hazırlayamaz. Yemek pişirmek demek birbirleri ile uyum sağlayabilen yiyecekleri doğru pişirme teknikleri ile pişirmektir. Gerektiği gibi pişirilen bu yemekler herkes tarafından beğenilir ve yenilir. Ancak yemek hazırlamak sadece mideye hitap eden yemekler pişirmek demek değildir. Yemek sunumu da pişirme aşamasından sonra dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Yemek sunumu göze hitap edecek şekilde olmalı yemek yenmeden önce tadına dair izlenimler bırakmalıdır. Bir yemeğin tadına bakmadan sadece görünüşüne göre lezzetli lup olmadığına karar veririz. Özensizce hazırlanmış bir tabakta sunulmuş bir yemeği yemek isteyen olmaz. Üstelik yemeğin içeriği de önemlidir. İçindeki malzemeler tam kıvamında pişirilmelidir. Fazla pişmiş ve görüntüsünü kaybetmişmiş sebzelerden oluşmuş bir yemeği kimse tercih etmez. Ancak güzel bir sunumla sunulmuş ve göze hitap eden bir yiyeceği herkes yemek ister. Yemeği beğenmese bile en azından tadına bakmak ister. Her ülkenin kültüründe olduğu gibi bizimde kültürümüzde yemeklerimize lezzet katan baharatlar vardır. Her ürünün rahatça yetişebildiği bir ülkede yaşıyoruz. Çeşit çeşit baharatlara kolaylıkla erişebiliyor ve yemeklerimizin lezzetini artırabiliyoruz. Mesela kekik sadece Akdeniz bölgesinde yetişebilen bir baharat türüdür. Özellikle et yemeklerine konulan kekik etlerin lezzetini arttırmaktadır. Nane en çok kullanılan baharat türlerinden biridir. Hem taze olarak hem de kuru olarak tüketilen nanenin çok sayıda faydası vardır. Nanenin güzel ve çekici bir kokusunun olması ağız kokusu çekenler için birebirdir. Ağzı kokan biri bir iki dal taze nane tükettiğinde ağız kokusundan kurtulur. Nane aynı zamanda içeceklere hoş bir aroma verdiği içinde çokça kullanılmaktadır. En çok limonataya katılmaktadır. Ancak demirhindi şerbeti de çok yakışan bir baharattır. Tek başına çok fazla tüketilemez. Çünkü hafif acımsı bir tadı vardır. Ancak meyan kökü şerbeti limonata gibi içeceklere bu acılığı ile güzellik katar. Özellikle meyan şerbeti kokusunu bastırır ve daha hoş bir tada sahip olmasına olanak sağlar.



Evhobin Forum Sitesi

osmanlı şerbeti
« : 28 Haziran 2013, 09:18:51 »

Çevrimdışı ♡♡♡okullu oluyoruz♡♡♡

  • Guzel meleklerim ve askim sana emanetiz Allahim.
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 21173
  • Beğen: +114/-0
  • Çok şükür Allah'ım.sana emanetiz.
Ynt: osmanlı şerbeti
« Yanıtla #1 : 28 Haziran 2013, 11:31:21 »
meyankökü tarsusta mersınde adanada yolda amcalar sırtlarında taşıdığı özel kaplarda satarlar ellerınde bardak sırtından döker bardağa serbetı oracıkta ıkram eder ayak ustu ıcer ferahlarsınız hemde cok sağlıklıdır cunku amca köylüdür ve kendısı organık yapar



Evhobin Forum Sitesi

Ynt: osmanlı şerbeti
« Yanıtla #1 : 28 Haziran 2013, 11:31:21 »